Go!
Franchise

Start jouw eigen club

Go! Franchise

Start jouw eigen club

Franchise

Ondernemers in de dop? Start je eigen GoHealth Club. Met een helder concept en professionele begeleiding is een GoHealth Club een zeer aantrekkelijk businessmodel.

Wie zijn wij?

GoHealth Clubs is de droom van Jelle Scherrenberg, Anton Wennekes en Govert Janssen. Klanten gezonder laten leven en zich beter laten voelen door beweging op basis van circuit training en indien wenselijk, een bijpassend voedingsadvies. Dat vraagt vooral om deskundige begeleiding met oprechte passie en daadwerkelijke interesse in de klant als persoon. De klant is namelijk altijd ons uitgangspunt.

Niemand kan de leefstijl van een ander verbeteren: het is aan jezelf om je eigen leefstijl aan te passen. Iedereen wil wel gezonder leven en vrijwel iedereen heeft daar ondersteuning bij nodig. Die ondersteuning biedt GoHealth Clubs: niet door te praten, maar door te doen. Go!Health.

Met die missie – Go!Health – opende in maart 2017 de eerste GoHealth Club in Vlaardingen. En met succes: klanten waren enthousiast en het concept bleek een lucratieve exploitatie te zijn. Reden voor meer dus: Go!Franchise.

 • Word Go!Franchise ondernemer

Ben jij een perfecte GoHealth-ondernemer?

Zo verover jij het hart van je klanten en neem je hen mee in een gezonde, sportieve levensstijl:

 • Je hebt een passie voor bewegen en bent het toonbeeld van gezondheid.
 • Je krijgt volop energie van het begeleiden en motiveren van anderen.
 • Je bent ambitieus en ondernemend, en staat open voor feedback.
 • Je werkt zelfstandig binnen de kaders van een duidelijk concept.
 • Je bent de rust zelve op stressvolle momenten.
 • Je bent communicatief sterk en werkt graag samen met een deskundig team.

Bewegen, met behulp van persoonlijke en deskundige begeleiding. Niet in een grote sporthal, maar in een schone en veilige club met de meest geavanceerde fitnessapparatuur in circuitopstelling. Met slechts 30 minuten per keer, op een tijdstip naar keuze en zonder afspraak. Samen realiseren we jouw doelen.

Wat bieden wij?

Als franchisegever ondersteunen we je continu op persoonlijk en professioneel vlak. Voor, tijdens en na de opening van jouw club. Zo adviseren we je over:

 • Het opstellen van een businessplan
 • De locatiekeuzeBouwbegeleiding
 • De inrichting van je club
 • Marketing en verkoop
 • TariefstellingInkoopvoorwaarden en -voordelen
 • Volledig opleidingsprogramma
 • Raamovereenkomsten
 • Benchmarkinformatie
 • Operationele begeleiding

Ons GoHealth-concept wordt opgezet op geheel nieuwe locaties door ondernemers van buiten de sector. Ook in combinatie met een bestaande fitnessclub, sportvereniging, apotheek, fysiotherapie praktijk, gezondheidscentrum of zelfs incompany, als shop-in-shop.

 

Wie zoeken wij?

Wat maakt een ondernemer een goede GoHealth-franchisenemer?

Dit heb je nodig om harten te veroveren en klanten mee te nemen naar een gezonde en sportieve leefstijl:

 • Je hebt passie voor bewegen en hanteert zelf graag een gezonde leefstijl
 • Je bent dol op het begeleiden en motiveren van anderen en weet mensen aan je te binden
 • Je bent ambitieus en ondernemend
 • Je staat open voor feedback en kunt zelfstandig werken binnen de kaders van een duidelijk concept
 • Op stressvolle momenten ben jij de rust zelve
 • Je bent collegiaal en kunt met overtuiging communiceren

 

 

Robert & Hilde – GoHealth Clubs Rijnsburg

Robert & Hilde; trotse franchisenemers van GoHealth Club Rijnsburg:
"Wij zijn supertrots op onze GoHealth Club Rijnsburg, waar we op 4 mei 2018 de deuren hebben geopend en sindsdien ruim boven businessplan draaien. Nog leuker is het te ervaren dat het enthousiasme dat we geven aan klanten, eigenlijk wordt teruggegeven door de klanten aan ons. Zonder het GoHealth concept en de begeleiding was dit voor ons nooit mogelijk geweest."

Wat bieden wij?

GoHealth United, de franchisegever, ondersteunt je doorlopend op persoonlijk en professioneel vlak, voor, tijdens en na de opening. De ondersteuning is breed en omvat onder andere advies bij:

 • Opstellen businessplan
 • Locatiekeuze
 • Bouwbegeleiding
 • Inrichting
 • Marketing en verkoop
 • Tariefstelling
 • Inkoopvoorwaarden en –voordelen
 • Volledig opleidingsprogramma
 • Raamovereenkomsten
 • Benchmarkinformatie
 • Operationele begeleiding

Het aantrekkelijke GoHealth concept kan worden toegepast op een geheel nieuwe locatie door ondernemers van buiten de sector. Ook in combinatie met een bestaande fitnessclub, sportvereniging, apotheek, fysiotherapie praktijk, gezondheidscentrum of zelfs in company, kan een GoHealth Club als - shop-in-shop - worden geëxploiteerd.

Veelgestelde vragen

De ervaring heeft ons geleerd dat de totale investering voor een mooie, nette en goede GoHealth Club tussen de € 100.000 en de € 225.000 ligt. De totale investering is sterk afhankelijk van de locatie, het pand en diverse persoonlijke wensen. Aan eigen vermogen is doorgaans circa 30% van de totale investering nodig. Daarmee komt het benodigde eigen vermogen tussen de 30K en 75K te liggen. Het eigen vermogen is echter niet gelijk aan het eigen geld dat je zult moeten inbrengen. GoHealth United is bij een positief beeld over locatie en ondernemer, indien nodig, bereid mee te finacieren aan het eigen vermogen. Het direct beschikbare geld zal dus nooit een onoverkomelijk probleem zijn.

Wij zoeken doorlopend naar geschikte locaties voor nieuwe GoHealth Clubs. Dat kunnen we ook samen met jou doen. We geven namelijk de voorkeur aan een stad die je kent en waar je zelf een sociaal netwerk hebt. Door jouw lokale kennis en onze kennis te combineren kunnen we samen het verschil gaan maken. Wij staan nooit stil in onze zoektocht naar de mooiste locaties. Heb je een wens voor een speciale stad of locatie, laat het ons weten. Wij hebben een checklist beschikbaar om vrij snel te kunnen bepalen of het een geschikte locatie zal zijn voor een goed draaiende GoHealth Club.

Stuur een e-mail naar united@gohealthclubs.nl. Govert Janssen zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om wat vragen te stellen of te beantwoorden. Bij een positieve eerste indruk van beide kanten zullen we snel een kennismaking plannen.

Veel informatie is te vinden op de website van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV). Deze organisatie beschikt over een informatieve website: www.nfv.nl.

We vinden het belangrijk dat je de vrijheid hebt om je eigen team samen te stellen. De medewerkers werken tenslotte voor jou! We kunnen je natuurlijk wel adviseren en helpen bij het samenstellen van jouw team, maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Richtlijnen voor personeel zijn opgenomen in het formulehandboek. Ook bij eventuele vacatures kunnen wij je ondersteunen met vacaturebeschrijving en de bijbehorende communicatiemogelijkheden.

Als er een pand beschikbaar is en alle formaliteiten zijn geregeld, dan duurt het ongeveer 1-2 maanden voor je de deuren kunt openen. Als er nog geen locatie is, is dit de vertragende factor en kan het 6-12 maanden duren. Meer informatie vind je in ons stappenplan “GoHealth-franchisenemer worden”.

Ja, duo-ondernemerschap is mogelijk, maar dit is wel afhankelijk van onder andere de omvang van het franchisegebied en het aantal franchiseclubs in de directe omgeving. Geïnteresseerd in duo-ondernemerschap? Wij organiseren graag een gesprek met duo-franchisenemers die al voor ons aan het werk zijn. Wil je weten of duo-ondernemerschap mogelijk is voor het franchisegebied dat je in gedachten hebt? Neem dan contact met ons op. 

We gaan een overeenkomst met elkaar aan voor 5 jaar met een optie tot nog eens 5 jaar. We willen graag een samenwerking die voor een langere tijd is, zodat jij meer zekerheid hebt en andersom willen we graag met jou een goede en duurzame relatie opbouwen. Wij laten het franchisecontract gelijk lopen met de huurovereenkomst. De huurovereenkomst wordt in de regel voor 5 jaar aangegaan, met optionele verlenging van wederom eenzelfde periode.

Op het moment dat wij overtuigd zijn van elkaar willen we dit ook officiëler maken. We spreken naar elkaar uit dat we de intentie hebben om samen op zoek te gaan naar jouw vestiging en je droom waar te maken. We gaan dan ook meer gegevens met elkaar delen en op zoek naar een pand. Je kan begrijpen dat dit van beide kanten inzet gaat vragen en kosten met zich mee gaat brengen. De eerdere volledige vrijblijvendheid is dan voor beiden onvoldoende.
Ondernemerschap is een serieuze stap. Door deze stap in te bouwen, willen we deze beslissing ook extra aandacht geven, zodat het een weloverwogen besluit vormt om daadwerkelijk verder te gaan. De fee die bij de intentieovereenkomst wordt betaald, wordt bij het ondertekenen van de franchiseovereenkomst uiteindelijk in mindering gebracht op de totale franchisefee.

 

Soms kom je erachter dat je niet de juiste beslissing hebt gemaakt of dat ondernemerschap niet bij je past. Het kan dan voorkomen dat je besluit te stoppen met de vestiging. In overleg met elkaar en volgens beëindigingsprotocol en handboek kan de samenwerking worden gestopt en de vestiging ter overname worden aangeboden. Goed om te weten is dat de vestiging overdraagbaar is aan eventuele kinderen.

Ja, natuurlijk!

Met de entree fee koop je je in, in onze formule, je mag dan de merknaam, het logo en dergelijke gebruiken en we gaan onze kennis en systemen met je delen. Onze bijdrage voor dit bedrag is uiteraard het inlijven bij onze formule en het delen van onze knowhow, training, begeleiding en we bieden diverse inkoopvoordelen waarmee je direct al voor de start - meer dan de hele entreefee, aantoonbaar bespaart! Per saldo is de entreefee derhalve kleiner dan 0! Samen gaan wij op zoek naar de meest geschikte locatie en begeleiden wij je bij alle noodzakelijk te regelen zaken rondom het opzetten van jouw GoHealth Club. Denk hierbij niet alleen aan eventuele financiering, verbouwing en inrichting maar ook de aanvangsopleiding van het team voor jouw eigen GoHealth Club en een ruime begeleiding op locatie bij opening.

Wil jij op de hoogte blijven of er een GoHealth vestiging bij jou in de buurt opent of wil je zelf een club starten?

Beweging als MedicijnStart nu met het ons 12 weken programma!