Gratis Proefweek!

Claim nu!

Gratis Proefweek!

Claim nu!

Goed nieuws, Go!Outdoor van start

Geplaatst op 13-05-2020

Goed nieuws voor de leden van GoHealth Clubs en eigenlijk voor heel Nederland!  Go!Outdoor van start en clubs open per 1 juni of uiterlijk 1 juli?

"We can Go! for a better lifestyle" en we zijn inmiddels al begonnen met outdoor trainingen maar het openen van de clubs zal ook niet lang meer op zich laten wachten.

Gisteren is er op het hoogste niveau overleg geweest en Minister van Rijn geeft daarbij nog slechts 2 redenen waarom “fitness-clubs" op 1 juni nog niet open zouden mogen gaan.  

Op de eerste plaats zijn we niet echt een “fitness-club" maar een GoHealth Club waar we alles doen om onze leden vitaler en gezonder te maken door beweging, training, voedingsadviezen, fysiotherapie, massages en positieve coaching te bieden. Maar dat terzijde.

Veel belangrijker is dat de twee argumenten van de minister eigenlijk al achterhaald zijn. Hij noemt namelijk enerzijds luchtdeeltjes die mogelijk worden uitgeademd bij inspanning, maar daar zijn al diverse wetenschappelijke onderzoeken over gepubliceerd (in binnen- en buitenland) dus die onderzoeken zullen bij de minister nu snel onder de aandacht gebracht gaan worden.

Het andere punt dat de minister aanhaalt om opening nog niet goed te keuren kon ook al van tafel voordat het werd aangehaald. Hij gaf aan dat de sector geen regelingen kent om vooraf te reserveren, de actuele gezondheid te checken en de toegang te controleren. Hier hebben wij als GoHealth Clubs, net als overigens andere professionele clubs, onze eigen app met reserveringsfunctie als oplossing beschikbaar. 

Heropening zal niet lang meer op zich laten wachten. Het wordt 1 juni of uiterlijk 1 juli 2020.

Overigens is het wel belangrijk te benoemen dat bij opening een speciaal protocol strikt zal worden toegepast om gezond en veilig sporten goed mogelijk te maken voor ons allemaal. Daarover volgt later meer, maar samen kijken we nu eerst uit naar een spoedige heropening.

Deel dit bericht:

Wil jij op de hoogte blijven of er een GoHealth vestiging bij jou in de buurt opent of wil je zelf een club starten?

Beweging als MedicijnStart nu met ons 12 weken programma!